Minden kajak-kenu sportolónak Szegeden át vezet az út Londonig.

1998 és 2006 után ismét Magyarország, Szeged, Maty-ér ad otthont a Kajak-Kenu Világbajnokságnak, mely egyben jogot biztosít a XXX. Londoni Nyári Olimpián való részvételre, illetve a sportág paraversenyzői  is első ízben szállnak vízre a diadal keretében.

Storcz Botond szövetségi kapitány nyilatkozata szerint jó felkészülést tudhat maga mögött a válogatott, az eredményt pedig a napokban követhetjük nyomon. A 2011-es esztendőben 13 világbajnoki újonc mutatkozik be, a legfiatalabb sportolótól 22 évvel idősebb a válogatott rangidőse. Generációváltás tanúi lehetünk ebben a siker sportágunkban is, ahogy a vízilabdában. További párhuzam a két sportág között, hogy szintén 1997-ben szerezte első sikerét Kovács Katalin, Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos és Storcz Botond is. A fiatalok folyamatosan épülnek be a válogatottba, az éves válogatóversenyek eredményei döntenek arról, ki-kivel kerül csapathajóba, milyen távon. Női K-1 1000m-en Csipes Tamara (’89-es születésű) szerezte a magyar válogatott első aranyát, aztán Vajda Attila ugrott a dobogó első fokára fantasztikus pálya és finish után, és a női K-4 500m is arannyal örvendeztette a lelkes magyar közönséget: Szabó Gabriella (’86), Kozák Danuta (’87), Kovács Katalin (’76) és Benedek Dalma (’82) összeállításban, Kovács Kati így már 30 szoros világbajnok! Bronzérmet szerzett K-2 1000m-en Medveczky Erika (’88) és Sarudi Alíz (’88) páros, illetve megszerezte az olimpiai kvalifikációt a K-2 1000m-en Dombi Rudolf (’86) és Kökény Roland (’75).

Nagy reménység a jövőre nézve K-1 1000m-en induló Dombóvári Bence (’92), s ezután jön még csak a K-4 1000m, Kammerer-Vereckei-Kucsera-Boros összeállításban, illetve további érem várományos kenu számok, többek között a Sáfrán testvérek részvételével.